Excel MCQ : Multiple Choice Questions and Answers

 Excel MCQ

Excel MCQ


Multiple Choice Questions and Answers 

1. Microsoft Excel is a powerful __________ package
  1. Spreadsheet
  2. Communication
  3. Table
  4. Graph
Answer :- Spreadsheet

2. Excel is a part of the ____________ suite of software
  1. Microsoft office
  2. Microsoft world
  3. Microsoft suite
  4. None of these
Answer :- Microsoft office

3. Microsoft Excel is a collection of 
  1. charts and Graphs
  2. Table and workbooks
  3. worksheets and charts
  4. All of the above
Answer :- worksheets and charts

4. Which of the following is the default extension of excel file
  1. .Xlw
  2. .Xlsx
  3. .Xly
  4. .Xlts
Answer :- .Xlsx

5. Which field in the Excel window allows values and formulas to be entered?
  1. Formula bar
  2. Title bar
  3. Menu bar
  4. Standard toolbox
Answer :- Formula bar

6. In excel the formula must beings with which symbol?
  1. +
  2. =
  3. @
  4. (
Answer :- =

7. To save a Microsoft Excel file you need to
  1. Select edit save
  2. Click the save option in file menu
  3. Press Ctrl + F5
  4. Click save on window start button
Answer :- Click the save option in file menu

8. The first cell in a excel worksheet is labeled as
  1. A1
  2. A0
  3. Aa
  4. AA
Answer :- A1

9. In which of the following excel displays the current cells address
  1. Formula bar
  2. Name box
  3. Title bar
  4. Status bar
Answer :- Name box

10. The name box ?
  1. Appears below the menu bar
  2. Appears below the status bar
  3. Appears to the left of the formula bar
  4. None of these
Answer :- Appears to the left of the formula bar

11. What is the shortcut key to hide the entire row in excel
  1. Ctrl + 2
  2. Ctrl + 9
  3. Ctrl + 6
  4. Ctrl + 3
Answer :- Ctrl + 9

12. An Excel can have maximum ______ number of rows
  1. 10,45,963
  2. 10,78,896
  3. 10,48,576
  4. 10,55,569
Answer :- 10,48,576

13. An Excel can have maximum _______ number of columns
  1. 16,384
  2. 15,298
  3. 12,548
  4. 17,895
Answer :- 16,384

14. What will be the shortcut key to replace a date within sheet?
  1. Ctrl + R
  2. Ctrl + F
  3. Ctrl + H
  4. Ctrl + Shift + R
Answer :- Ctrl + H

15. In MS Excel, what will the shortcut key to select an entire column?
  1. Ctrl + C
  2. Ctrl + S
  3. Ctrl + Arrow Key
  4. None of these
Answer :- None of these

16. What do you mean by workspace?
  1. Groups of rows
  2. Groups of columns
  3. Groups of worksheets
  4. Group of workbooks
Answer :- Group of workbooks

17. Which of the following syntax is correct regarding to SUM function in Excel?
  1. =SUM(A1,B1)
  2. =SUM(A1:B9)
  3. =SUM(A1:A9,B1:B9)
  4. All of the above
Answer :- All of the above

18. What is the symbol of dividing in excel
  1. /
  2. %
  3. *
  4. -
Answer :- /

19. Worksheet is also called an array of _________
  1. Column
  2. Cells
  3. Box
  4. Formula
Answer :- Cells

20. what is the symbol of multiplying in excel 
  1. ^
  2. #
  3. *
  4. -
Answer :- *

21. How cells are named in Ms excel?
  1. Numerically
  2. Alphanumerically
  3. Special Character
  4. Alphabetically
Answer :- Alphanumerically

22. In excel screen, which bar lies top of the window
  1. Status bar
  2. Ruler
  3. Title bar
  4. Scroll bar
Answer :- Title bar

23. Which tab is used to include pivot table, charts, hyperlink in a excel file?
  1. Insert
  2. Page layout
  3. Data
  4. Review
Answer :- Insert

24. How does the single element in a worksheet known as in excel?
  1. Cell
  2. Column
  3. Range
  4. Row
Answer :-  Cell

Also Read :-