Cloud Computing MCQ : Multiple Choice Questions and Answers

 Cloud Computing MCQ

cloud computing mcq


Multiple Choice Questions and Answers


1. You cannot rely on a cloud provider to maintain your ___________ in front of government functions
  1. Scalability 
  2. Reliability
  3. privacy
  4. None of these
Answer :- privacy

2. Methods such as RAID strategies are commonly used to maintain integrity in cloud computing. What does RAID stand for?
  1. Redundant array of independent disks
  2. Redundant arrangements of independent disks
  3. Removal of array in independent disks
  4. Remove array for integrity dependent
Answer :-  Redundant array of independent disks

3. Which of the following is owned by an organization that sells cloud services?
  1. Public
  2. Private
  3. Community 
  4. Hybrid
Answer :- Public

4. All cloud computing applications suffer from inherent ________ that is intrinsic in their WAN connectivity.
  1. Noise
  2. Propagation
  3. Latency
  4. None of these
Answer :- Latency

5. Which of the following is the biggest disadvantage of community cloud?
  1. Collaboration must be maintained to other participants
  2. Organisation losses business autonomy 
  3. Less security features
  4. Cloud has been used multiple company for different purpose
Answer :- Organisation losses business autonomy 

6. _______ enable the batch processing, which greatly speeds up the high-processing applications.
  1. Scalability
  2. Reliability
  3. Utility
  4. Elasticity
Answer :- Scalability

7. Cloud computing transfers capital expenditure to _____________
  1. Service expenditure
  2. Operating expenditure
  3.  Local Expenditure
  4. None of these
Answer :- Operating expenditure

8. Cloud computing is also a good option when infrastructure and management costs are ___________
  1. High
  2. Low
  3. Moderate
  4. None of these
Answer :- High

9. _____________ refers to the location and management of cloud infrastructure
  1. Service
  2. Deployment
  3. Application 
  4. all of the above
Answer :- Deployment

10. In cloud computing, Which of the following architectural layer is used for the front end ? 
  1. Soft
  2. Cloud
  3. Client
  4. None of these
Answer :- Client

11. _________ as a service is a cloud computing infrastructure that creates a development environment on which applications can be built.
  1. Platform
  2. Services
  3. Infrastructure
  4. None of these
Answer :- Platform

12. Which cloud is deployed when budget is lacking but business autonomy is most important?
  1. Hybrid cloud
  2. Public cloud
  3. Community cloud
  4. Private cloud
Answer :-  Public cloud

13. which of the following offering provides the tools and the development environment to deploy applications for other vendor applications.
  1. PaaS
  2. IaaS
  3. CaaS
  4. None of these
Answer :- IaaS

14. Cloud computing is a natural evolution of the widespread adoption of ________, service-oriented architecture, autonomous and utility computing.
  1. Utility
  2. Virtualization
  3. Non-virtualized
  4. Distributed
Answer :- Virtualization

15. ___________ is a system of networked machine aggregation hardware where information is stored on multiple virtual servers rather than hosted on one hard server.
  1. Cloud Hosting 
  2. Cloud
  3. Cloud storage
  4. Cloud service
Answer :- Cloud storage

16. Google Apps Cloud Computing is a suite of ______ applications that include Gmail, Google Calendar, Google Docs and others.
  1. IaaS
  2. SaaS
  3. PaaS
  4. CaaS
Answer :- SaaS

17. For business, the greatest value of IaaS is through a concept known as ___________, which is the process of off-loading tasks on the cloud at a time when the most compute resources are needed.
  1. Cloud portability
  2. Cloud enabler
  3. Cloud bursting
  4. Cloud spanning
Answer :- Cloud bursting

18. Which of the following are the three delivery models: software as a service, infrastructure as a service and platform as a service?
  1. Cloud enabler
  2. Cloud provider
  3. Cloud Services
  4. None of these
Answer :- Cloud service

19. The main four metrics that cloud companies support cloud to assess and develop their services capabilities are volume, performance, ___________ and __________
  1. Value , Quality
  2. Empathy , Quality
  3. Responsiveness , Quality
  4. Value , Quality
Answer :- Value , Quality

20. The _____________ systems reduce the risk of data loss and speed up the recovery time when a failure occurs.
  1. Automated backup
  2. Differential backup
  3. Online recovery
  4. Software recovery
Answer :- Automated backup

21. In cloud computing, you need to measure the impact of IT performance on the business, which by definition includes ___________  performance.
  1. Cloudware
  2. Cloud Service
  3. Cloud Provider
  4. None of these
Answer :- Cloudware

22. __________ is the first and only open-source RDBMS purpose built solely for data warehousing and business intelligence, developed by the Eigenbase project.
  1. CouchDB
  2. Drizzle 7
  3. LucidDB
  4. None of these
Answer :- LucidDB

23. _________ is a patented software framework introduced by Google to support the distributed computing on large sets of data.
  1. Bigtable
  2. MapReduce
  3. Both of theme
  4. None of these
Answer :- MapReduce

24. Which of the following is used to protect your sensitive data from hackers ?
  1. Encoding
  2. Firewalls
  3. Encryption
  4. All of the above
Answer :- Encryption

Also Read:-